--> --> Hach-Lange --> -->

2020. március 19.

Tisztelt Ügyfelünk!

Az elmúlt néhány hét során az új koronavírus (COVID-19) globális kiterjedése és hatásai világosabbá és lesújtóbbá váltak. A Hach elnökeként fontosnak találom belátni, hogy bizonytalan, mivel állunk szemben, és ismertetni szeretném azokat a változásokat, amelyeket azért teszünk, hogy továbbra is biztosítani tudjuk az Ön által igényelt termékeket, szolgáltatásokat és támogatást. Közel egy évszázadon át megbízott bennünk, és továbbra is számíthat ránk. Szeretnék megosztani néhány kulcsfontosságú pontot azzal kapcsolatban, hogy ezen időszakban is elkötelezettek vagyunk Ön iránt.

A Hach az erős globális és helyi infrastruktúra előnyeit élvezi, amelyre az ehhez hasonló időkben támaszkodhatunk olyan alternatív beszerzési és gyártási megoldásokért, amelyek kiküszöbölhetik a hiányosságokat, és végső soron csökkentik a potenciális termelési és szállítási késedelmet. Emellett robusztus üzletmenet-folytonossági és -enyhítési terveket is fenntartunk, így minimális fennakadás várható az ügyfelek termékeinek biztosításában.

Szervizmunkatársaink továbbra is ellátogatnak az ügyfelek telephelyeire, miközben betartják a helyi, regionális és országos utazási korlátozásokat. Ha a Hach nem tud megfelelő szolgáltatásokat nyújtani a telephelyen, akkor készen állunk arra, hogy segítsük Önt a regionális műszaki támogatási csapatokkal és a központi szervizközpontokkal. Biztos lehet abban, hogy azon dolgozunk, hogy a lehető legkisebb fennakadással biztosítsuk a tőlünk elvárt magas színvonalú szolgáltatást és támogatást.

A küldetésünket, a kiemelkedő vízminőség biztosítását szerte a világon, roppant komolyan veszünk, és a jelenlegi körülmények között ez az erőfeszítés még fontosabbá vált. A vízminőség kulcsfontosságú az egészség és a biztonság szempontjából, és továbbra is minden lehetséges módon támogatni fogjuk Önt és ügyfeleit.

Megértve azt, hogy az Ön üzleti világa jelenleg valamelyest megváltozott, számos hasznos digitális eszközt is összeállítottunk, és arra kérjük, hogy lépjen velünk kapcsolatba. Információs eszközeinket úgy terveztük, hogy segítsenek Önnek és csapatának a képességei fejlesztésében és finomításában. Digitális termékmegoldásaink segítségével távolról felügyelheti és kezelheti rendszereit. Digitális tudásbázisunk, a Hach Support Online segítségével a Hach szakértőivel folytathat élő csevegést és kaphat válaszokat. Mint mindig, szakértői ügyfélszolgálati és ügyfélmenedzsment csapatunk készen áll arra, hogy telefonon és e-mailben is támogatást nyújtson Önnek.

Ha további részleteket szeretne megtudni üzletmenet- vagy szolgáltatás-folytonossági terveinkkel kapcsolatban, kérjük, tekintse meg ezt a dokumentumot.

Számíthat a Hach kiváló csapataira, és e csapatok nevében biztosíthatom Önt arról, hogy minden eddiginél elkötelezettebb partnere vagyunk. A közeljövőben folyamatosan értesíteni fogjuk a változásokról – és nagyra értékeljük kérdéseit és visszajelzését.

Globális partnerségben,

Hermes González-Bello
a Hach elnöke

Dr. Tóth Gábor
Cégvezető - Magyarország

© Copyright 2020 Hach | Cookies are used to improve your browsing experience.